Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-05@11:36:30 GMT

اول آذر ، « روز گرانی ‌» در تقویم تنظیم بازار

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۷۴۰۲۵

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  تصمیمات یکصد و سیزدهمین جلسه کارگروه تنظیم بازار درحالی اول آذرماه در قالب بخشنامه از سوی معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد که براساس آن مجوز گرانی حداقل 20 قلم کالا رسماً با امضای دولت به بازار داده شده است.

 

با تصمیم کارگروه تنظیم بازار، از اول آذرماه افزایش قیمت شیر خام، 10 نوع لبنیات، کره، 4 کالا در گروه روغن و 4 کالا در گروه نهاده‌های دامی کلید خورد و بعد از این باید شاهد افزایش قیمت کالاهایی باشیم که حداقل در یکی دو هفته اخیر طی چند نوبت توسط تولیدکننده‌ها گران شده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مجوز گرانی‌ها به‌خصوص در بخش کالاهای اساسی درحالی از سوی دولت ابلاغ شده است که انتظار می‌رفت به‌جای رقابت برای افزایش قیمت‌ها، تدبیری برای جلوگیری از گران‌فروشی‌ها خصوصاً در این شرایط اقتصادی به‌منظور کاهش فشار بر اقشار ضعیف جامعه اتخاد شود نه آن‌که مسئولان در رقابت با بازاری‌ها برای افزایش قیمت‌ها باشند.

 

مشاهدات میدانی از قیمت کالاهای اساسی در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که قبل از آنکه رسماً مجوز افزایش قیمت‌ها از سوی دولت داده شود،‌ قیمت برخی از کالاها از جمله شیر، روغن، کره، حبوبات و... در چند نوبت افزایش یافته بود و با مجوز اول آذرماه کارگروه تنظیم بازار این کالاها احتمالاً یک بار دیگر با افزایش قیمت همراه خواهند بود،

 

این درحالی است که انتظار می‌رفت حداقل در کارگروه تنظیم بازار که نمایندگان دستگاه‌های مختلف نیز در آن حضور دارند، به‌جای مجوز رسمی برای گرانی‌ها، با گران‌فروشی‌ها برخورد و ضوابط انضباطی برای برخورد با محتکران و... تعیین شود.

 

از آنجایی که قیمت این کالاها قبلاً به‌شکلی سرسام‌آور بالا رفته بود، مجوز گرانی‌ها از سوی کارگروه تنظیم بازار نه‌تنها کمکی برای پایان این افزایش قیمت‌ها نمی‌کند بلکه احتمالاً منجر به بروز هیجانات کاذب در بازار و تکرار اتفاقاتی نظیر آنچه درخصوص روغن رخ داد، خواهد شد.

 

هنوز فراموش نکرده‌ایم که در نتیجه کوتاهی برخی دستگاه‌های مسئول تنظیم بازار، در هفته‌های گذشته روغن در بازار نایاب شد و روغن جامد 43هزارتومانی برای فروش به مردم تا 200 هزار تومان هم قیمت خورد؛ البته همزمان مسئولان محترم به مردم امیدواری می‌دادند که نگرانی در این خصوص نداشته باشند چراکه روغن به‌وفور در بازار موجود است و به‌زودی در تمام فروشگاه‌ها روغن جامد هم توزیع خواهد شد ولی بعد از گذشت دو هفته از این وعده، نه‌تنها مردم شاهد توزیع روغن جامد نبودند بلکه به‌عکس با خبر افزایش 13درصدی قیمت از سوی دولت مواجه شدند.

 

حتماً دولت و کارگروه تنظیم بازار می‌توانند با نظارت دقیق در بازار به‌خصوص بازار کالاهای اساسی مانع از رشد نجومی قیمت‌ها و گران‌فروشی‌ها شوند ولی فعلاً ترجیح آقایان این است که مجوز گرانی‌ها را صادر کنند و درباره نظارت بر قیمت‌ها ظاهراً وضعیت مانند قبل خواهد بود و نباید از افزایش‌های پی‌درپی قیمت‌ها در این بازار شوکه شویم.

 

 

دولت روغن را رسماً‌ گران کرد

به گزارش تسنیم،‌ بر اساس مصوبه اول آذرماه کارگروه تنظیم بازار قیمت انواع روغن خام وارداتی افزایش و به‌تبع آن قیمت روغن‌های خوراکی و مصرف خانوار نیز افزایش یافت. دلایل افزایش قیمت انواع روغن نباتی افزایش قیمت جهانی روغن خام و افزایش هزینه سایر ملزومات تولید از جمله بسته‌بندی اعلام شده است.با وجود عدم حذف ارز 4200تومانی برای واردات روغن خام، قیمت انواع روغن نباتی با ظرف پت (بطری پلاستیکی) 10 درصد و با سایر ظروف از جمله حلب 13 درصد افزایش یافت.

 

* قیمت کره آزاد شد

همچنین بر اساس جلسه اول آذرماه کارگروه تنظیم بازار کره پاستوریزه از لیست کالاهای مشمول قیمت‌گذاری دستوری خارج شد.

 

در مصوبه کارگروه تنظیم بازار آمده است: با توجه به تغییر نرخ ارز اختصاصی برای واردات کره از گروه یک اولویت ارزی به گروه دو (ارز نیمایی) و اتمام موجودی کره‌های واردشده با ارز رسمی (4200تومانی)، از آنجایی که اقلام گروه دو مشمول قیمت‌گذاری تثبیتی نمی‌باشد مقرر شد واحدهای تولیدکننده کره نسبت به تعیین قیمت با رعایت ضوابط قیمت‌گذاری هیئت تعیین و تثبیت قیمت‌ها اقدام نمایند.گفتنی است این مصوبه درحالی به امضای کارگروه تنظیم بازار رسیده است که طی یکی دو ماه گذشته شاهد کمیاب شدن و بعد از آن افزایش محسوس قیمت انواع کره در بازار بودیم.

 

* رقابت برای گرانی شیر؛ دولت هم مجوز گرانی شیر را صادر کرد

بعد از آنکه برخی از شرکت‌های لبنی طی هفته‌های گذشته، قیمت شیر را افزایش دادند، دولت هم دست به کار شد تا مجوز افزایش قیمت لبنیات خصوصاً شیر را صادر کند، بر همین اساس نیز با تصمیم ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب پایه شیر خام افزایش یافت و از 2900 تومان به 4500 تومان رسید.

 

پیش از این بنی‌طبا، سخنگوی انجمن صنایع لبنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم از توافق صورت‌گرفته میان دو تشکل لبنی، سازمان حمایت، معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی و معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی خبر داده و قیمت جدید شیر خام را 4150 تومان اعلام کرده بود.

 

به‌ازای هر دهم چربی بالاتر از 3/2 درصد 60 تومان نیز به این نرخ اضافه می‌شود و در صورتی که کمتر از 3/2 درصد چربی باشد 60 تومان کسر می‌شود. همچنین قیمت محصولات لبنی که حدود 40 درصد افزایش یافته است مصوب شد.

 

* قیمت جدید نهاده‌های دامی مصوب شد

از جمله مصوبات گرانی‌های کارگروه تنظیم بازار در اول آذرماه باید به تغییرات قیمت نهاده‌های دامی اشاره کرد؛ با تصمیم این کارگروه، قیمت هر کیلوگرم دانه سویا در مبادی ورودی 31 هزار ریال و قیمت هر کیلوگرم کنجاله سویا در مبادی ورودی، 32 هزار و 200 ریال تعیین شد.

 

ستاد تنظیم بازار همچنین قیمت هر کیلوگرم ذرت و جو را در مبادی ورودی، 17 هزار ریال اعلام کرد.همچنین مقرر شد، سقف قیمت‌های جهانی خرید این نهاده‌ها در سامانه جامع تجارت به‌صورت مستمر توسط کارگروه نظارت و تخصیص ارز، بررسی و بِروز شود.

 

قیمت‌های تعیین‌شده در خصوص انواع روغن و نهاده‌های دامی در مبادی ورودی است و کرایه حمل مستند به اسناد و مدارک مثبته و بارنامه‌های سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به‌تناسب در این قیمت‌ها قابل اعمال است، ضمن اینکه درباره دانه‌های روغنی، کرایه حمل متناسب با روغن خام و کنجاله استحصالی اعمال می‌شود.

 

در نشست ستاد تنظیم بازار همچنین مقرر شد با توجه به ضرورت تسهیل تأمین و توزیع نهاده‌های دام و طیور، از آنجایی که در سامانه بازارگاه برای توزیع‌کنندگان نهاده‌های دام و طیور نقش و جایگاه تعریف شده است، همه هزینه‌های توزیع برای تحویل نهاده‌ها به دامداران و مرغداران توسط عوامل و واسطه‌های فروش به‌ازای هر کیلوگرم جو و ذرت 150 ریال و برای هر کیلوگرم کنجاله 250 ریال مصوب شد که اتحادیه‌ها و تشکل‌های مربوط نیز مشمول این مبلغ می‌شوند.

 

امیدواریم رویه نظارت بر قیمت‌ها حداقل در بازار کالاهای اساسی تغییر کند و دولت مانع از افزایش قیمت‌ها و گران‌فروشی‌ها در این بخش شود؛ به‌طور حتم سیاست‌های اقتصادی و سیاسی دولت در سال‌های اخیر منجر به بروز چنین شرایطی برای مردم شده است که دغدغه اصلی‌شان امرار معاش باشد و انتظار بحق مردم از دولت این است که مانع از افزایش قیمت‌ها و شوک‌های تورمی شود نه اینکه خودش سکاندار گرانی‌ها و افزایش قیمت‌ها باشد.

 

تسنیم

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: تنظیم بازار کالای اساسی وزارت صنعت اقتصاد جام نیوز کارگروه تنظیم بازار نهاده های دامی مبادی ورودی افزایش قیمت ها کالاهای اساسی گران فروشی ها مجوز گرانی قیمت انواع اول آذرماه انواع روغن روغن خام نهاده ها گرانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۴۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد


نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازار‌های جهانی، روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت، اما از سویی افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این قطعات کوچکتر را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرد.

 محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازار‌های جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخورد‌های نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با ایسنا ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد، اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

اوتصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت سکه و طلا، اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روز‌ها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود، اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عدد‌هایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستد‌ها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

tags # قیمت طلا ، قیمت سکه سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • قیمت روغن خوراکی امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟